Minun kirkkoni – meidän kirkkomme – Kristuksen kirkko

Marraskuussa valitaan seurakuntien luottamushenkilöt seuraaviksi neljäksi vuodeksi. He puolestaan valitsevat keväällä 2020 kirkolliskokouksen maallikkojäsenet nelivuotiskaudeksi 2020-2024. Tulevia seurakuntavaaleja on jo pitkään pidetty esillä kirkon tiedotuksessa. Vaalien slogan on #minun kirkkoni. Nykyinen yksilökeskeisyys ja moniarvoisuus kutsuvat jokaista kirkon jäsentä tekemään kirkosta juuri hänen näköistään ja hänelle sopivaa. Ajatellaan, että siten kirkko elää ja muuttuu ajan henkeen sopivalla tavalla.

Sloganista keskusteltiin kirkolliskokouksessa, ja se sai osakseen perusteltua kritiikkiä. Sanottiin, että parempi slogan olisi ollut #meidän kirkkomme. Kirkossahan keskeistä on yhteisöllisyys. Kirkko ei ole minun tai sinun tai kenenkään muunkaan yksityisen henkilön, vaan se on meidän yhteinen kirkkomme. Moni kaipaisi kirkkoon lisää me-henkeä ja yhteisten tavoitteiden eteen työskentelemistä. #meidän kirkkomme olisi varmasti ollut paremmin kirkon olemukseen sopiva iskulause.

Voisiko kirkkomme viestintä olla niin rohkea, että neljän vuoden kuluttua vuoden 2022 seurakuntavaaleissa seurakuntalaisia rohkaistaisiin osallistumaan vaaleihin tunnuksella #Kristuksen kirkko, sillä eihän kirkko lopulta ole edes meidän. Kirkon perustana eivät ole meidän yhdessä tekemämme päätökset tai julkilausumat, eikä kirkko voi arvoiltaan ja uskoltaan myöskään muuttua sen jäsenten enemmistön mielipiteiden mukaan. Kirkon perusta on Kristus, ja hänelle kuuluu kirkon omistajuus.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko voisi uudistua Herransa mielen mukaisesti, jos sen päättäjiksi marraskuun vaaleissa valikoituisi niitä, jotka ymmärtävät kirkon oikean olemuksen ja kaikessa päätöksenteossaan etsisivät Jumalan tahtoa. Nämä vaalit saattavat olla ratkaisevan tärkeät, kun Suomen kirkko etsii tietään ajankohtaisten haasteiden edessä.

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 17.9, ennakkoäänestys on 6.-10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11.

 

Sanansaattajan pääkirjoitus 14.9.2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s